11.5.2015

Broman Group 50-vuotta

Broman Group Oy -konserni v. 1965-2015
Broman Group Oy on suomalainen autojen varaosa- ja tarvikemyyntiin sekä monipuolisten vapaa-ajan tuotteiden myyntiin erikoistunut konserni. Yli 1000 ammattilaista työllistävä yhtiö kuuluu alansa johtaviin toimijoihin kotimaassa. Broman Group palvelee asiakkaitaan kahden valtakunnallisen kauppaketjun, Motonetin ja AD VaraosaMaailman kautta.

Miten kaikki alkoi

Perjantaina 14. toukokuuta 1965 avasi ovensa Joensuun keskustassa Suvantokatu 3:ssa uusi autoalan yritys, Pielisensuun Auto Oy. Mainittua avajaispäivää pidetään Broman Group Oy -konsernin alkuna.

Pielisensuun Auto Oy myi D-autoja eli Datsun- ja Dodge-merkkisiä henkilöautoja joensuulaisille ja muille pohjoiskarjalaisille, mutta heti alusta lähtien myös autojen varaosia. Uuden yrityksen vetäjänä ja pääomistajana toimi Väinö H. Broman, joka omasi jo ennestään vankan tietotaidon autoalasta omista lähtökohdistaan ja sukunsa puitteissa. Varaosa- ja tarvikekauppa kävi hyvin Joensuussa, mutta markkinat siellä olivat kuitenkin rajalliset. Väinö H. Broman alkoi hakea uusia markkina-alueita Pohjois-Karjalan ulkopuolelta.

Yritystoiminnan kehitys

Kun Pielisensuun Auto Oy vuonna 1995 täytti 30 vuotta, teki se päätöksen auton tarvikkeiden ja varaosien maahantuonnista aputoiminimellä Broman Group. Siitä tuli myös yritysryppään markkinointinimi. Toimiala määriteltiin kahtalaiseksi: yhtäältä autojen varaosien ja tarvikkeiden myynniksi, toisaalta koneiden ja työkalujen kaupaksi eli tekniseksi kaupaksi. Myöhemmin, vuonna 2007, konserni myi teknisen kauppansa ja kauppaketju Motonet ostettiin konserniin.

Suomalainen perheyritys

Broman Group on kokonaan suomalainen perheyritys omistajinaan kauppaneuvos Väinö H. Broman ja hänen molemmat poikansa Harri ja Eero Broman. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 1995, jolloin vanhimmasta pojasta Harrista tuli Broman Groupin toimitusjohtaja ja Eerosta varatoimitusjohtaja. Sukupolvenvaihdoksen toinen ja viimeinen askel otettiin 4. tammikuuta 2013. Tuolloin Väinö H. luovutti hallituksen puheenjohtajan tehtävät Eerolle.

Voimakkaan kasvun vuosikymmen

Vuodet 2005-2015 ovat olleet joka suhteessa voimakkaan kasvun aikaa Broman Groupille henkilöstömäärän, liikevaihdon ja -voiton sekä toimipaikkojen määrän suhteen. Yritys on ollut menestystarina. Se on kivunnut 500 suurimman suomalaisen yrityksen joukkoon.
Palkintoja hyvästä työstä
Bromanien perheen sitoutuminen yritystoimintaansa ja siinä saavuttama menestys on huomioitu erilaisilla palkinnoilla. Broman Group on valittu Vuoden Perheyritykseksi Suomessa v. 2015 ja parhaaksi eurooppalaiseksi perheyritykseksi v. 2013. Muita tunnustuksia ovat mm. Pohjois-Karjalan Maakunnan kehittäjä, vuoden Valtakunnallinen Yrittäjä ja kaupan alan kasvuyritys.

Suomalaista hyvinvointia edistämässä

Broman Group on isänmaallinen ja suomalaisuudestaan erityisen ylpeä. Yritys tekee hyvää työtä paitsi oman yrityksen myös ympäröivän yhteiskunnan hyväksi. Broman Group edistää suomalaista hyvinvointia tukemalla vuosittain monia yleishyödyllisiä kohteita, kuten lasten ja nuorten avustustyötä, urheilua, kulttuuria, sotaveteraaneja ja maanpuolustustyötä.

Takaisin uutisiin.